Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen … Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard. U kan het zich misschien al wel inbeelden, dat gevoel van thuiskomen na een lange werkdag om tot rust te komen voor de flakkerende vlammen.

Gashaarden

Wie kiest voor een gashaard kiest voor comfort en gebruiksgemak. Deze haarden vragen weinig tot geen onderhoud en stralen toch een aangename warmte uit. Met één druk op de knop geniet u van het gezellige haardvuur want door allerlei innovatieve ontwerpen en moderne technieken is een gashaard tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden van een houthaard. De horizontale gashaarden met kiezelsteentjes worden het vaakst gekozen in minimalistische interieurs maar de laatste jaren zijn ook de haarden met kampvuureffect sterk opgekomen. Leuk om weten is nog dat u voor een gashaard niet altijd een trekkende schoorsteen nodig heeft. Er kan hier immers ook gewerkt worden met een muurdoorvoer.

meer over gashaarden

Houthaarden

Kiest u voor een houthaard dan kiest u voor de ultieme stookbeleving. Hout aanhalen, een houtstapel aanleggen, de geur van het hout en het gezellig knetterende vuur … het draagt allemaal bij tot de optimale beleving van uw houthaard. Onlangs kwam in het nieuws dat houthaarden in de gevarenzone zitten wat de uitstoot van fijn stof betreft. Een belangrijke kanttekening die daarbij gemaakt moet worden is dat het voornamelijk de oudere installaties zijn die tot 20x meer fijn stof uitstoten dan de hedendaagse haarden met naverbranding. Een pleidooi dus voor meer performante toestellen die beschikken over een klimaatneutrale verbranding.

meer over houthaarden

Elektrische haarden

Het grote voordeel aan een elektrische inbouwhaard is dat er geen schoorsteen of rookkanaal nodig is. Elektrische haarden worden vaak ingebouwd in een mooie mantel zodat ze het stralende middelpunt van de kamer vormen. Aan de technologie van de moderne elektrische haarden werd de laatste jaren hard gesleuteld zodat de hedendaagse elektrische haarden over een zeer levendig vuurbeeld beschikken.

meer over elektrische haarden

Bio-ethanol haarden

Heeft u geen schouw of gasleiding maar wil u wel genieten van echt vuur? Dan zijn er de bio-ethanol haarden. Deze sfeerhaarden zijn zeer eenvoudig te plaatsen en volledig elektrisch gestuurd. De brandstof wordt automatisch aangezogen. Met een druk op de knop geniet u van het gezellige vuur van uw biohaard.

meer over bio-ethanol haarden