Heist-op-den-Berg:

GAS

Haarden

Wie kiest voor een gashaard kiest voor comfort en gebruiksgemak. Deze haarden vragen weinig tot geen onderhoud en stralen toch een aangename warmte uit. Met één druk op de knop geniet je van het gezellige haardvuur want door allerlei innovatieve ontwerpen en moderne technieken is een gashaard tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden van een houthaard. De horizontale gashaarden met kiezelsteentjes worden vaak gekozen in minimalistische interieurs maar ook de haarden met kampvuureffect zijn erg populair. Leuk om weten is nog dat je voor een gashaard niet altijd een trekkende schoorsteen nodig heeft. Er kan hier immers ook gewerkt worden met een muurdoorvoer.

HOUT

Haarden

Kies je voor een houthaard dan kies je voor de ultieme stookbeleving. Hout aanhalen, een houtstapel aanleggen, de geur van het hout en het gezellig knetterende vuur … het draagt allemaal bij tot de optimale beleving van je houthaard. Onlangs kwam in het nieuws dat houthaarden in de gevarenzone zitten wat de uitstoot van fijn stof betreft. Een belangrijke kanttekening die daarbij gemaakt moet worden is dat het voornamelijk de oudere installaties zijn die tot 20x meer fijn stof uitstoten dan de hedendaagse haarden met naverbranding. Een pleidooi dus voor meer performante toestellen die beschikken over een klimaatneutrale verbranding.

ELEKTRISCHE

Haarden

Het grote voordeel aan een elektrische inbouwhaard is dat er geen schoorsteen of rookkanaal nodig is, alleen elektriciteit. Deze haarden zijn uiterst geschikt voor de hedendaagse woningen waar extra warmte niet meteen nodig is. Elektrische haarden worden vaak ingebouwd in een mooie mantel zodat ze het stralende middelpunt van de kamer vormen. Aan de technologie van de moderne elektrische haarden werd de laatste jaren hard gesleuteld zodat de hedendaagse elektrische haarden over een zeer levendig vuurbeeld beschikken.

BIO-ETHANOL

Haarden

Heb je geen schouw of gasleiding maar wil je wel genieten van echt vuur? Dan zijn er de bio-ethanol haarden. Deze sfeerhaarden zijn zeer eenvoudig te plaatsen en volledig elektrisch gestuurd. De brandstof wordt automatisch aangezogen. Met een druk op de knop geniet je van het gezellige vuur van jouw biohaard.

Geen idee wat te kiezen?

Ontdek welk soort haard het best past voor jou

Meer info, een afspraak of een specifieke vraag?

Scroll naar boven