Heist-op-den-Berg:

Warm verhaal: ‘Dé eyecatcher van mijn appartement’

Een haard in een appartement is niet zo evident maar als je in het dakappartement woont heb je een streepje voor. Femke haalde de gezellige warmte van een haard in huis een koos daarbij voor het beste van twee werelden, een gashaard met een strak design die dankzij de houtstammetjes toch de nodige authenticiteit uitstraalt.

Waarom wilde je zo graag een haard in je appartement?
Van thuis uit was ik verwend door de warmte van een haard. In de winter vond je me steevast vlak voor de haard met mijn boeken op de grond. Toen ik verhuisplannen had, wilde ik die gezellige warmte toch niet achterlaten. Ik had er echter geen idee van of het mogelijk was om een haard in een appartement te plaatsen. Onder het motto ‘een neen heb je, een ja kan je krijgen’ ging ik langs bij De Backer Haarden en daar vertelden ze me dat een dakappartement net ideaal is voor een haard omdat je dan niet door twee verdiepingen moet met de afvoer. Missie geslaagd dus! De Backer Haarden regelde alle technische aspecten met de werfleider zodat ik me nergens iets van aan hoefde te trekken.

Heb je de haard echt nodig om te verwarmen?
Mijn appartement is op het zuiden gelegen dus van zodra de zon schijnt kan ik genieten van de warmte van de zon. Bovendien heb ik hier vloerverwarming die het hier perfect warm krijgt. Voor de warmte was die haard dus niet echt nodig maar ik zou niet meer zonder kunnen, dan zet ik liever de vloerverwarming wat lager. Het is zalig om op kille avonden de haard aan te steken en er dan met een boek voor te kruipen. Die gezelligheid kan je met niets anders evenaren.

Bij het kiezen van je haard had je ook een uitgesproken voorkeur.
Ik wilde graag een strakke haard met opvallende accenten die tegelijkertijd ook gezelligheid en authenticiteit uitstraalde. Mijn keuze viel daarom al snel op de verticale haard uit de Piet Boon design­lijn van Tulp (nu Stûv) die ik in de showroom had gezien. De strakke kader, die iets uit de muur steekt, en de strips op de achterwand in combinatie met de boomstammetjes en authentiek kampvuureffect zorgden ervoor dat het plaatje voor mij helemaal klopte en iedereen die al bij me op bezoek kwam, kan dat alleen maar beamen.

Scroll to Top