Heist-op-den-Berg:

Warm verhaal: ‘Dag in, dag uit omringd door haarden’

Al meer dan 10 jaar is Yves een van de commerciële krachten van De Backer Haarden. Dag in, dag uit wordt hij er omringd door warme gezelligheid en die weet hij telkens met de glimlach aan te prijzen. Hij en zijn vrouw Martine hadden in hun vorige woning een houthaard maar kozen in hun nieuwbouwappartement voor het comfort van een gashaard.

Deze expert koos voor … de Kalfire ECO-prestige.
Yves:
 Kalfire kwam als een van de eerste merken met het realistische gasvuur op de proppen en ik was meteen verkocht aan het realistische kampvuureffect. We kozen voor een hoekhaard zodat we zowel vanuit de keuken als vanuit de zithoek kunnen genieten van het vlammenspel.
Martine: Toen we moesten beslissen of we een strakke haard met kiezels of een iets hogere haard met houtstammen zouden nemen, gaf de echtheid van het hout en de vlammen die rechtstreeks uit de houtblokken lijken te komen toch de doorslag. Mensen vragen ons vaak: “Moeten jullie de haard niet bijvullen?”. Ze staan steeds versteld van de echtheid van het vuur. Het beste van twee werelden want op vlak van onderhoud is dit soort haard een droom!

Wat met het energieverbruik?
Yves: 
Ondanks het grote vermogen van onze gashaard kunnen we niet zeggen dat onze energiefactuur de pan uitswingt. Wij hebben vloerverwarming maar de haard aanzetten is het eerste dat we doen wanneer we thuiskomen, al is het maar op een lage stand voor de sfeer. Bovendien beschikt onze haard ook over een ECO-stand en dat vormt natuurlijk ook wel een meerwaarde. Wij zouden de sfeer en gezelligheid van deze haard voor geen geld ter wereld willen missen.

Scroll to Top