Heist-op-den-Berg:

Soorten haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen … Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard. U kan het zich misschien al wel inbeelden, dat gevoel van thuiskomen na een lange werkdag om tot rust te komen voor de flakkerende vlammen. Maar welk soort haard kies jij?

Gashaarden
Comfort & gebruiksgemak

Met een druk op de knop genieten van het gezellige haardvuur. De hedendaagse gashaarden zijn dankzij allerlei innovatieve technieken vrijwel niet meer te onderscheiden van een houthaard. Ze vragen bovendien weinig onderhoud en stralen toch een aangename warmte uit. Leuk om weten is nog dat u voor een gashaard niet altijd een trekkende schoorsteen nodig heeft, er kan hier immers ook gewerkt worden met een muurdoorvoer.

Houthaarden
De ultieme stookbeleving

Hout aanhalen, een houtstapel aanleggen, de geur van het hout en het gezellig knetterende vuur, … Het draagt allemaal bij tot de optimale beleving van uw houthaard. Belangrijk om weten is dat de hedendaagse houthaarden met naverbranding voldoen aan alle huidige normen met betrekking tot de milieuwetgeving. Meteen ook een pleidooi om oude toestellen te vervangen door meer performante toestellen die beschikken over een klimaatneutrale verbranding.

Elektrische haarden
Sfeervol én toekomstbestendig

Een elektrische haard geeft het warme gevoel van vuur en sfeer maar dan zonder uitstoot of verbranding. Voor dit soort haarden heeft u geen schouw of gasaansluiting nodig, alleen elektriciteit. Nieuw zijn de elektrische haarden waarbij het vuur gecreëerd wordt uit LED-verlichting en waternevel. Dit soort haarden zijn uiterst geschikt voor de hedendaagse woningen waar extra warmte niet meteen nodig is.

Bio-ethanol haarden
Echt vuur

Heeft u geen schouw of gasleiding maar wil u wel genieten van echt vuur dan zijn er de bio-ethanol haarden. Deze sfeerhaarden zijn zeer eenvoudig te plaatsen en volledig elektrisch gestuurd. De brandstof wordt automatisch aangezogen. Met een druk op de knop geniet u van het gezellige vuur van uw biohaard.

Scroll to Top