Heist-op-den-Berg:
Genieten voor de haard

Korte dagen, lange avonden & nachten

Wist je dat ze in het hoge noorden hun huizen inrichten in functie van de ‘in-ons-kot’-mentaliteit? Omdat ze er tijdens de wintermaanden gewoon makkelijker thuisblijven dan wij dat gewoon zijn, zorgen ze voor extra gezelligheid in hun woning en creëren ze een echt thuisgevoel. Hoe noordelijker je gaat, hoe langer en donkerder de winters immers zijn. Daarom zorgen ze ervoor dat thuisblijven helemaal niet zo erg hoeft te zijn.

Genieten van simpele dingen
Laten we het Deense woord ‘Hygge’ nog eens uit de kast halen. Het is een levensstijl waarbij je het geluk vindt in simpele dingen. Een stukje taart, warme chocolademelk, een arsenaal aan theelichtjes, genieten bij een knisperend haardvuur, lekker warm ingeduffeld achter het raam zitten terwijl het buiten miezert of het gezellig maken met je gezin, … het hoort allemaal bij deze wel erg gezellige levensstijl. Nu thuis blijven een evidentie wordt, kunnen we er maar beter het beste van maken, toch?

Maak je huis ‘hygge’-proof
Een gezellig huis is natuurlijk altijd een meerwaarde maar vooral tijdens de koude wintermaanden kan je er echt nood aan hebben om het thuis gezellig te maken met veel warmte, licht en zachtheid. Een zetel waarin je heerlijk weg kan dromen bij een kopje thee en een koekje, zachte kussens en plaids, sfeervolle kaarsjes en verlichting en een lekker warm & gezellig haardvuur dragen allemaal bij tot die gezelligheid waar we op een avond waarop het al vroeg donker is extra van kunnen genieten.

Scroll naar boven