Heist-op-den-Berg:

Warm verhaal: ‘Het beste van twee werelden’

De sfeer van de houthaard met het comfort van de gashaard, dat is waar Bert en Els voor kozen in hun nieuwbouwwoning. Het resultaat is een uiterst gezellige zithoek met warme kleuren waarvan de haard het schitterende middelpunt vormt.

Jullie kozen bewust voor een gashaard.
We wilden niet met hout zeulen dus hebben we gekozen voor een gashaard met kampvuureffect. Een horizontale kiezelhaard was ons te modern en te minimalistisch dus kozen we bewust voor een versie met houtstammetjes. We zagen deze haard trouwens voor het eerst op de beurs en waren er meteen weg van. Ons huis heeft een tijdloos karakter en deze haard past perfect in het plaatje. We weten trouwens dat een haard in een nieuwbouwwoning een mooi extraatje is maar we wilden toch meteen al een gezellige plek creëren in ons huis. Bovendien werden alle technieken al klaargestoken in de ruwbouwfase, dat heeft ons ook wel wat geld bespaard.

Ook de gedetailleerde offerte was een pluspunt voor jullie.
We hadden geen flauw idee wat een haard zou kosten. Omdat we een en ander zelf konden samenstellen was het erg interessant voor ons dat we op de offerte een gedetailleerde opsplitsing vonden van de verschillende opties. Op die manier was het makkelijker om te kiezen wat al dan niet in het budget paste. Bovendien werden onze wensen ook goed vertaald op papier zodat we ons meteen al iets konden voorstellen bij hoe het eindresultaat eruit zou zien.

Gebruiken jullie de haard vaak?
De haard staat hier dagelijks aan, behalve tijdens de zomermaanden natuurlijk. We hebben hier vloerverwarming dus in principe hebben we de haard niet nodig voor de warmte maar des te meer voor de gezelligheid. We kiezen er trouwens soms bewust voor om de thermostaat van de haard te gebruiken, eerder dan om de vloerverwarming wat hoger te zetten. Iedereen die hier over de vloer komt is ook echt enthousiast over onze haard, het is echt de eyecatcher van onze woonkamer waar we graag mee uitpakken en waar we andere mensen ook graag warm voor maken.

Scroll naar boven