Heist-op-den-Berg:
Een room divider, geniet van het vuur langs alle kanten.

Geniet van het vuur langs alle kanten

De nieuwe MatriX-modellen van Faber geven het haardvuur een nog centralere rol kan in je interieur. De room divider of doorkijkhaard zorgen er immers voor dat het vuur vanuit meerdere hoeken zichtbaar is. De nieuwe Faber-modellen zijn direct beschikbaar in twee brandstofsoorten, als gashaard of als elektrische e-Matrix waarbij het vuurbeeld ontstaat uit waternevel. Deze laatste optie is ideaal als er geen mogelijkheid is om een gas- of houthaard te plaatsen.

Nieuw vormgegeven interieur
Het interieur van de gasuitvoeringen van de room divider en doorkijkhaard werd in een nieuw jasje gestoken en bestaat uit stoere, liggende stammen. Deze stammen liggen op een bed van gloeiend houtskool en as waar het vuur rustig omheen krult. Ook bij de elektrische varianten kan je voor de houtset kiezen.

Het vuur van de toekomst
Hoe zat dat ook alweer? Vuur uit water? De techniek van de e-Matrix van Faber werd begin vorig jaar in primeur voorgesteld en biedt de ideale oplossing voor wie geen gas- of houthaard kan of mag plaatsen want dit soort haarden kan overal waar water en elektriciteit voorhanden zijn geïnstalleerd worden. Het boeiende vlammenspel ontstaat via verneveling uit water, een innovatieve technologie die heel wat voordelen kent. Zo is het rijke vuurbeeld warmtevrij en heeft de haard geen invloed op de hedendaagse klimaatsystemen. Ook een schoorsteen is niet nodig zodat de impact op de woonomgeving nihil is. Dat alles gecombineerd met een verrassend laag energieverbruik maakt van deze haard een buitengewone ervaring en aanwinst voor elke ruimte.

Scroll to Top