Op zoek naar echt vuur zonder schouw?

21-01-2020
Nieuws

De sfeerhaarden van BIO-O! zien er net uit als een traditionele gashaard, met een mooie vuurlijn vanuit een natuurlijke keienpartij en u kan ze plaatsen waar u maar wil.

Lees meer

Realistisch haardvuur

21-01-2020
Nieuws

U kent het wel, de gloed die achterblijft nadat hat hout verbrand is en hetlicht en de sfeer dan dan blijven nazinderen. Het vuur beeld van een haard draagt bij tot de beleving en daarom combineert men bij de nieuwe generatie gashaarden puur comfort steeds met de look & feel van een traditionele open haard.

Lees meer

Hoe future-proof zijn (open) haarden?

21-01-2020
Nieuws

Moet je straks je kachel of open haard uitbreken? Wat met de nieuwe (open) haarden, zijn deze nog wel relevant in nieuwbouwwoningen? Geen nood, de haardensector is klaar voor de toekomst en De Backer Haarden volgt de regelgeving op de voet en staat op de eerste rij bij de ontwikkeling en innovatie van diverse haarden. Kortom, we maken je graag 'warm' voor een haard.

Lees meer

Warm verhaal: Sasha & Davy

17-09-2019
Nieuws

Sasha & Davy, allrounders in de showbizz en bekend van musical, muziek en tv, droomden al langer van een haard in hun woning. Ze kozen voor een gashaard met de charmes van een houthaard, inclusief vonkjes en geknisper. Kortom, een haard die perfect past in hun landelijke interieur. Het pareltje in hun woonkamer werd bovendien ingekaderd met een stijlvolle mantel in natuursteen.

Lees meer

Dynamisch De Backer Haarden

09-09-2019
Nieuws

Duurzaamheid, innovatieve ideeën, een blik op de toekomst, dynamiek … de nieuwe showroom van De Backer Haarden heeft het allemaal zonder voorbij te gaan aan de core business, haarden en de gezelligheid die ze uitstralen.

Lees meer

Kies voor een schone houtverbranding

04-03-2019
Nieuws

Hout is de oorsprong, de brandstof met de langste geschiedenis en werd door de Europese Unie zelfs erkend als hernieuwbare energiebron. In vele Europese landen wordt houtverbranding zelfs gepromoot om de klimaatdoelstellingen te halen. Wist u immers dat de uitstoot van fijnstof met maar liefst 90% zou verminderen als alle oude toestellen vervangen zouden worden door performante, moderne toestellen?

Lees meer

Geniet van het vuur langs alle kanten

07-01-2019
Nieuws

De nieuwe MatriX-modellen van Faber geven het haardvuur een nog centralere rol kan in je interieur. De room divider of doorkijkhaard zorgen er immers voor dat het vuur vanuit meerdere hoeken zichtbaar is.

Lees meer

Rustica, landelijke haard met moderne toets

07-01-2019
Nieuws

In de True Vision-lijn introduceerde M-Design een haard die perfect past in een landelijk interieur, de Rustica. Deze haard ziet eruit als een authentieke open haard in een kasteelschouw maar biedt alle comfort van een gashaard.

Lees meer

Warm verhaal: een hele metamorfose van onze woonkamer

09-10-2018
Nieuws

Richard & Maggy uit Lille waren uitgekeken op hun oude schouw die erg zwaar en donker oogde. In de plaats van de vroegere houthaard kwam er een   gebruiksvriendelijke gashaard en de stenen muur ruimde plaats voor een veel frissere bezetting. Een hele metamorfose …

Lees meer

Warm verhaal: Dag in, dag uit omringd door haarden

04-09-2018
Nieuws

Al meer dan 10 jaar is Yves een van de commerciële krachten van De Backer Haarden. Dag in, dag uit wordt hij er omringd door warme gezelligheid en die weet hij telkens met de glimlach aan te prijzen. Hij en zijn vrouw Martine hadden in hun vorige woning een houthaard maar kozen in hun nieuwbouwappartement voor het comfort van een gashaard.

Lees meer

‘Tollenberg’, een uniek belevingsconcept

27-08-2018
Nieuws

Interior, design en lifestyle zijn de sleutelwoorden van het gloednieuwe concept dat begin september de deuren opent aan de Turnhoutsebaan in Schilde. In huis Tollenberg, een 18de eeuwse notaris- en dokterswoning slaan 8 partners de handen in elkaar. Je kan je er onder andere laten inspireren door de gezellige, stijlvolle interieurs of een hapje eten in restaurant ‘Casello’.

Lees meer

Team De Backer wint voor de 3de keer op rij de bedrijvenkoers

08-08-2018
Nieuws

Al voor het derde jaar op rij was Team De Backer oppermachtig in de Bedrijvenkoers van het Natourcriterium in Putte. Met een schitterende 1ste, 2de en 6de plaats werd team De Backer de winnaar van de avond.

Lees meer

Warm verhaal: pronkstuk van onze woning

07-08-2018
Nieuws

In een strakke nieuwbouwwoning in Nijlen, te midden van dennen en eiken, plaatsten we voor Louis en Ingrid een van de technische paradepaardjes van de laatste jaren. Het resultaat is een houthaard met een robuust binnenwerk van gietijzer en een buitenkant van stalen maatwerk die ter plaatse gelast werd.

Lees meer

Warm verhaal: Van afbraak tot afwerking, alles verliep zonder zorgen

04-07-2018
Nieuws

Na de renovatie van de keuken en de gang was het verschil met de woonkamer toch wat te groot geworden, vonden Leo en An uit Vorselaar. Ook daar mocht het allemaal wat lichter en moderner en daar hoorde een mooie gashaard bij om heerlijk bij te relaxen.

Lees meer

Warm verhaal: Het vlammenspel in een haard is pure kunst

07-06-2018
Nieuws

Zowel in de winter als in de tussenseizoenen maken Manu en Katrien uit Wilrijk het extra gezellig bij hen thuis met hun kampvuurhaard. Ze houden van mooie dingen en combineren dat in hun tijdloze woning tot een sfeervol geheel.

Lees meer

Warm verhaal: Onze haard is de beste investering van onze renovatie

15-05-2018
Nieuws

Bij Herman en Lies uit Hallaar was het simpel, bij hen kwam er een houthaard of geen haard. Hun keuze viel op een roomdivider die ze een plek gaven tussen de keuken en de living. Deze unieke positie maakt van de haard dé eyecatcher van hun woning.

Lees meer

Oog voor detail, ook bij de buitenafwerking

23-04-2018
Nieuws

Niet alleen aan uw woonkamer dragen wij een hoge afwerkingsgraad hoog in het vaandel, ook aan de buitenzijde hechten wij uitzonderlijk veel belang. Niemand heeft immers graag een blinkende 'frituurpijp' uit hun dak of bovenop hun schoorsteen.

Lees meer

Warm verhaal: Hoe meer haarden, hoe meer vreugde

07-04-2018
Nieuws

Elke dag gaat Tom, onze bezetter, op pad om de geplaatste haarden netjes af te werken. Tijdens zijn job die hij met veel passie uitoefent, heeft hij dus al heel wat haardprojecten gezien waaruit hij heel wat inspiratie putte voor een haard bij hem thuis. Vandaag de dag geniet hij ook in zijn eigen woning van rustgevende momenten, samen met zijn gezin voor de haard.

Lees meer

Warm verhaal: Warmte creëren met een druk op de knop

02-03-2018
Nieuws

Met een druk op de knop creëren Yves en Els een warme sfeer in hun (t)huis. Ze kozen voor het comfort van een gashaard met alle troeven van een houtvuur en lieten daarom het NSG-systeem integreren dat zorgt levensechte vonkjes alsook ontspiegeld glas om optimaal van het vuur te genieten.

Lees meer

Roomdivider met levensechte vonkjes

10-01-2018
Nieuws

Een doorkijkhaard die de ruimte in twee deelt en levensechte vonkjes die het vuurbeeld nog authentieker maken.

Lees meer

De toekomst van de (open) haard

10-01-2018
Nieuws

Kunnen we de huidige gas- en houthaarden morgen nog gebruiken? Tegelijkertijd met de bestendiging van gas- en houthaarden is er ook een evolutie merkbaar naar alternatieve oplossingen.

Lees meer

Warm verhaal: Dé blikvanger van onze woning

10-01-2018
Nieuws

Dé blikvanger van hun woning … dat vinden Jonas & Lien uit Hulshout van hun doorkijkhaard. En terecht want ze hebben er goed over nagedacht en daar kwam heel wat pas- en meetwerk bij kijken. Het resultaat, een stijlvolle scheiding tussen de zithoek en de eetkamer.

Lees meer

De indrukwekkende True Vision-haard van M-Design

14-09-2017
Nieuws

Een indrukwekkende haard die True Vision 850DVL van M-Design ... Nog groter en dus krijgt u een nog meer onbevangen beeld op het vuur. Je kan deze haard komen ontdekken in onze Pop-up Villa in Heist-op-den-Berg en in de belevingsshowroom in Lille.

Lees meer

Een extra dimensie dankzij de Symbio-lichtmodule van Faber

29-08-2017
Nieuws

Op zoek naar een gashaard om wat extra sfeer en warmte in huis te halen? Dan is de Faber MatriX misschien wel wat voor jou. Deze reeks sfeervolle gashaarden worden modulair opgebouwd zodat je een haard kan samenstellen die volledig aansluit bij jouw smaak. Bovendien beschikken deze haarden over een design dat volledig gericht is op het vuur. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de Symbio-lichtmodule.

Lees meer

Team De Backer wint bedrijvenkoers

01-08-2017
Nieuws

Al voor het tweede jaar op rij wint Team De Backer de bedrijvenkoers op het na-tourcriterium in Putte.

Lees meer

The Buzz, sfeermaker op het terras

11-05-2017
Nieuws Trends

Buiten genieten van de gezellige sfeer van een haard? Het kan met The BUZZ, de buitenhaard van Faber.

Lees meer