Een warm verhaal

2019

Opening nieuwe showroom Heist-op-den-Berg

In de langverwachte 'gloed'nieuwe showroom van De Backer Haarden staat beleving centraal. Je beleeft er de warmte en sfeer van een haard in een gezellige setting. Op die manier krijg je een realistisch beeld en gevoel van de meerwaarde die een haard in een (t)huis kan brengen. Daarnaast wordt in deze nieuwe showroom ook een partnership aangegaan met verlichtingsspecialist 'Jeune Concept' en een coworkingspace onthuld.

2018

Opening Tollenberg (Schilde)

De Backer Haarden stapt mee in 'Tollenberg', een uniek belevingsconcept waar interior, design en lifestyle centraal staan. In huis Tollenberg, een 18de eeuwse notaris- en dokterswoning slaan 8 partners de handen in elkaar. "In Tollenberg geven we een visitekaartje af waar bezoekers zich kunnen laten inspireren, de ideale ondersteuning van onze vestigingen in Heist-op-den-Berg en Lille," vertelt zaakvoerder Dave Wagemans.

2017

Pop-up Villa

In afwachting van de gloednieuwe showroom in Heist-op-den-Berg opent De Backer Haarden een heuse Pop-up Villa naast de huidige showroom.

2016

Opening nieuwe showroom Lille

Opening gloednieuwe showroom in Lille. De Backer Haarden & Boa Interior slaan op deze nieuwe locatie de handen in elkaar om stijlvolle & warme interieurs te creëren.

2007

Opvolging door Dave Wagemans

Dave Wagemans neemt de fakkel over en bouwt Sierschouwen De Backer uit tot het bedrijf dat we nu kennen.

1994

Opening nieuwe toonzaal Heist

Opening van een grote, nieuwe toonzaal op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg. Op dat moment heeft Sierschouwen De Backer de grootste en nieuwste showroom in de streek. Deze is vlakbij het atelier gelegen waar elke schouw van A tot Z gebouwd wordt.

Wanneer Paul Wagemans plots overlijdt zetten Marie-Jeanne en de oudste zoon Dave, de zaak verder.

1982

Overname Paul Wagemans

Paul Wagemans, al sinds 1964 werknemer bij Sierschouwen De Backer, en zijn vrouw Marie-Jeanne McNaughton nemen het bedrijf over en maken een doorstart.