Een warm verhaal

2018

Opening nieuwe showroom

De huidige showroom in Heist-op-den-Berg moet plaats ruimen voor eentje die bijna drie keer zo groot wordt. De nieuwe toonzaal zal de gelegenheid bieden om mensen die op zoek zijn naar een haard nog meer te tonen. Net zoals in Lille zal hier een beleving gecreëerd worden. Wie een haard koopt, koopt ook een beleving, namelijk gezelligheid, en daarbij is de juiste sfeer erg belangrijk

 

2017

Pop-up Villa

In afwachting van de gloednieuwe showroom in Heist-op-den-Berg opent De Backer Haarden een heuse Pop-up Villa naast de huidige showroom.

2016

Opening nieuwe showroom Lille

Opening gloednieuwe showroom in Lille. De Backer Haarden & Boa Interior slaan op deze nieuwe locatie de handen in elkaar om stijlvolle & warme interieurs te creëren.

2007

Opvolging door Dave Wagemans

Dave Wagemans neemt de fakkel over en bouwt Sierschouwen De Backer uit tot het bedrijf dat we nu kennen.

1994

Opening nieuwe toonzaal Heist

Opening van een grote, nieuwe toonzaal op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg. Op dat moment heeft Sierschouwen De Backer de grootste en nieuwste showroom in de streek. Deze is vlakbij het atelier gelegen waar elke schouw van A tot Z gebouwd wordt.

Wanneer Paul Wagemans plots overlijdt zetten Marie-Jeanne en de oudste zoon Dave, de zaak verder.

1982

Overname Paul Wagemans

Paul Wagemans, al sinds 1964 werknemer bij Sierschouwen De Backer, en zijn vrouw Marie-Jeanne McNaughton nemen het bedrijf over en maken een doorstart.